Winkelmandje tonen (0 Artikel) Verlanglijstje tonenNaar de kassa
VitaMix 5200 Blender TNC Wit White

Maca : De raap met hormoonregelende invloed

Klik hier om Maca toe te voegen

Maca een herontdekte revitaliserende raap....

Tot voor kort was Maca praktisch onbekend buiten de Peruviaanse Andes. Het is dankzij het levenswerk van dr. Chacon dat Maca bekendheid verwierf vanop het Amerikaans continent tot in Europa.

Het was in 1990 dat de Peruviaanse dr. Chacon de Maca indentificeerde als een nieuwe plantensoort. Zij gaf er de botanische naam Lepidium perivianum Ch. aan. Op dat moment was het gewas vrijwel van de aardbodem verdwenen. Maar naarmate haar opzoekingen vorderden, achterhaalde dr. Chacon het ontzaglijke voedings- en medicinaal vermogen van de Maca.

Dr. Chacon heeft aldus wetenschappelijk aangetoond dat de Maca een stimulator is van het voortplantingsysteem, die via de as hypothalamus-hypofyse, de aanmaak, het evenwicht en de stabiliteit van hormonale substanties verbetert: een holistische wijze om de hormonenproductie te beïnvloeden naargelang de behoeften, de leeftijd en het geslacht van de betrokken persoon. Al die eigenschappen maken van deze plant een van de meest natuurlijke, veilige en doeltreffende alternatieven voor de hormonale substitutietherapie (HST).

Op een meer algemene wijze heeft wetenschappelijk onderzoek het weldoende effect aangetoond van de Maca bij problemen i.v.m. de vruchtbaarheid, de menopauze, vermoeidheid, geheugenstoornissen, fysische weerstand, osteoporose en falende immuniteit. Bovendien is zij, als voedingssupplement, een opvallend natuurlijke, revitaliserende en versterkende substantie.

De MACA of Lepidium peruvianum Ch.

Maca is een plant met een unieke tuberoze wortel, behorend tot de Lepidium-familie, waarvan de krachtige voedings- en medicinale eigenschappen al meer dan 4000 jaar lang worden benut in Peru. De weldoende werking van de Maca vindt haar verklaring in de uitzonderlijk brede waaier van haar actieve biochemische bestanddelen: mineralen, alcaloïdes, proteïnes met essentiële aminozuren, lipides, anti-oxydanten, vitamines en isothiocyanaten.

Deze eigenschappen van Maca komen van de plant gekend onder de botanische benaming Lepidium peruvianum Ch.. In dit verband is het belangrijk het onderscheid te maken met andere Lepidium-soorten. Er bestaan inderdaad 14 verschillende Lepidium-variëteiten, te bekijken in het Natuurhistorisch Museum van de Nationale Universiteit Mayor de San Marcos in Peru, waaronder in het bijzonder de Lepidium meyenii Walpers, waaraan de wetenschappelijke lectuur en de publiciteit – ten onrechte – dezelfde effecten en eigenschappen toeschrijven.

Over deze plant....

Maca (Lepidium peruvianum Ch.) is een knolgewas dat voorkomt op de hoogvlakten van de Peruviaanse Andes (op 4.00 tot 4.300 meter hoogte). Zij is er blootgesteld aan de zon, aan de wind en aan forse temperatuurverschillen. De Maca behoort tot de familie van de kruisbloemigen (Brassicaceeën), net zoals de koolraap, de Chinese kool, de raap, de radijs en de mosterdplant.

We ship All over Europe

Gezondheidswinkel

Smoothie drinkers

Groene Smoothies

+sportdrank
+vitamine C
+groene smoothies
+bio groene shake
+green smoothies
+chiazaad
+aloe vera drinks
+sportvoeding
+chlorella
+spirulina
+chia seeds
+vianesse shape
+chroom
+kelp tabletten
+silicium
+heermoes
+brandnetel
+noten
+chia zaden
+pompoenpitten
+zonnebloempitten
+whey proteine
+bio-maca
+chiazaad
+blauw maanzaad
+pijnboompitten
+sesamzaad
+smoothies
+goji bessen
+goji berries
+maca poeder
+belgie
+nederland

Impressum Brainfit bv Levering Groene Smoothies Ingredienten Brainfit Privacy

Groene Smoothies met : Aloe Vera Drinks --- Yaeyama Chlorella --- Hawaiiaanse Spirulina --- Vianesse Shape --- Vianesse Kauwdrops --- Chroom --- Vitamine C --- Kelp Tabletten --- Silicium --- Heermoes --- Brandnetel --- Noten --- Pompoenpitten --- Zonnebloempitten --- Whey Proteine --- Raw Bio Maca Poeder Powder --- Ambachtelijke thee --- Chiazaad --- Blauw Maanzaad --- Chiazaden --- Goji bessen berries --- Chia Zaad --- Spirulina Pacifica --- Japanse Chlorella Puur --- Brainfit bvba , Notelaarweg 9 , 3140 Keerbergen. (BelgiŽ) Gsm 0476/520.612 --- Snelle levering Belgie Nederland