Adaptogene Planten bevorderen homeostase

Tonica vanuit de traditionele Chinese geneeskunde

Adaptogenen of adaptogene stoffen, verbindingen of kruiden verwijzen naar het farmacologische concept waarbij toediening resulteert in stabilisatie van fysiologische processen en de bevordering van homeostase, bijvoorbeeld verminderde cellulaire gevoeligheid voor stress. De term 'adaptogeen' wordt veelal gebruikt om behandelingen te beschrijven die in experimentele en klinische studies de weerstand van het organisme tegen biologische stress kunnen verhogen.

De term 'adaptogeen' is in verband gebracht met het begrip Rasayana (in de Ayurveda).
In de traditionele Chinese geneeskunde bestaat het idee van adaptogenen al duizenden jaren onder het begrip "superieur tonicum" die verschillende functies reguleren en het energieniveau verhogen, de algehele gezondheid bevorderen zonder specifieke ziekten te behandelen.

Voorbeelden van adaptogene planten

Voorbeelden van adaptogene planten waaraan deze effecten worden toegeschreven zijn ginseng, Siberische ginseng (Eleutherococcus senticosus), noni (Morinda citrifolia), Shiitake, Reishi, Maitake, Schisandra, Rozewortel (Rhodiola rosea), ashwaganda, Jiaogulan, Maca (Lepidium meyenii), Ginkho Biloba, dennenpollen, Basilicum, Astragalus membranaceus en marihuana.

Jiaogulan is Gynostemma Pentaphyllum

Jiaogulan

Jiaogulan of Gynostemma Pentaphyllum wordt ook onsterfelijkheidskruid genoemd.
Jiaogulan is van de krachtigste adaptogene planten (3 x krachtiger dan Ginseng) en is bovendien makkelijk zelf te kweken.
Doe er enkele takjes van in je shake en bevorder aldus je algehele welbevinden en gezondheid. Experimenteer ook met verse geelwortel en verse gember ....

 

Gratis Jiaogulan Onsterfelijkheidskruid

Omdat we bij Brainfit de gezondheid van onze klanten hoog in het vaandel voeren,
hebben we besloten zelf een aantal
Jiaogulan plantjes op te kweken en die gratis weg te geven.

Iedereen die er zin in heeft, mag vanaf 15 mei (na afspraak), een gratis Jiaogulan of Gynostemma Pentaphyllum plantje komen afhalen.

We apprecieren ten zeerste indien je achteraf je ervaring met het onsterfelijkheidskruid instuurt.

Je kan ook iets (zaad, vergeten groente of plantje) ruilen ivm ons project www.eetbare-tuin.info
Een speciale tomatenplant of een afwijkende pepersoort is altijd welkom.
Notelaarweg 7, B-3140 Keerbergen. Gsm 0476/520.612 brainfit@pandora.be