Noten, Pitten en Zaden

Het aangeboden assortiment hebben we beperkt

Noten, pitten, zaden, kruiden, thee en zeewier vind je in elke supermarkt of online.
Die bieden we niet langer aan in onze shop.
Chiazaad, kelp en Aloe Vera is er nog wel.
Voeg aan elke shake voldoende groen toe : Chlorella en Spirulina
Maak het eiwitrijker en dus "low-carb" met de Vianesse Professional Shape

Noten, pitten, zaden zijn een gezond tussendoortje

Noten en ook zaden en pitten, zijn belangrijke voedingsmiddelen die te weinig worden gebruikt in de hedendaagse maaltijden.

Noten, pitten en zaden vormen echter de basis in onze bio-groene-shake/smoothie
Ze kunnen ook verwerkt worden in een goede muesli, op een broodje gezond, in yoghurt of door een salade of wokgerecht. Zo krijgt je lichaam dat kleine beetje extra wat je aanmerkelijk fitter helpt worden.

Onbewerkte noten, pitten en zaden zijn ook een gezond tussendoortje.
Ze bevatten o.a. de vitamines B1, B2, B6 en E en de mineralen foliumzuur, magnesium, calcium, zink en kalium en uiteraard ook de zeer belangrijke sporenelementen zoals bv Selenium in Paranoten.

Niet alleen voor de vogeltjes of de kippen

Bio Chiazaad Chiaseeds Organic Chiazaden Chiazaad, Chiazaadjes of Chiaseeds zijn rijk aan omega-3-vetzuren en kunnen voor heel wat verschillende doeleinden gebruikt worden in de keuken. Chiazaden werden vroeger bij de Azteken al in hun basisvoeding verwerkt... (Chia) 15,00 EUR (Prijs inclusief 6% BTW.)

Blauw Maanzaad 1000 gram Als strooisel op gebak, maar ook lekker in eigen bereid brood. Kan ook in je shake. Of op een boterham met abrikozencompote... lekker Weetje: De Grieken en Romeienen gebruikten het sap van de maan... (MZ) 0,00 EUR (Prijs inclusief 6% BTW.)

Brazilnoten of paranoten 1 kg Een stevige noot die enkel op een ongekultiveerde bodem zoals in het regenwoud kan groeien(Brazillie). De natuurlijke bron bij uitstek van Selenium een belangrijke anti-oxidant, met kankerwerende k... (BN) 0,00 EUR (Prijs inclusief 6% BTW.)

Kokos fijne schilfers 750 gram Voor een vlotte stoelgang heb je elke maaltijd 10g vezels nodig. Velen bereiken dat niet en hebben vaak een lastig gevoel in de buik en een onregelmatige en/of harde, moeizame stoelgang. En dat i... (KK) 0,00 EUR (Prijs inclusief 6% BTW.)

Lijnzaad bruin 1 kg Smeermiddel voor je darmen. Niet voorweken.Toevoegen aan je shake of smoothie geeft hem wat meer struktuur. Kan ook in brood. Het toevoegen van lijnzaad aan een salade of gemalen lijnzaad aan uw ... (LZ) 0,00 EUR (Prijs inclusief 6% BTW.)

Pompoenpitten 1 kg Pompoenpitten hebben een beschermend effect op de prostaat. Een handje van deze pitten per dag zou voldoende zijn. Zo uit de hand, of bijvoorbeeld door brooddeeg of salade. (PP) 0,00 EUR (Prijs inclusief 6% BTW.)

Sesamzaad 1 kg Sesamzaad komt uit de peulen van een tropisch kruid. Het kan wit, geel, rood, bruin of zwart van kleur zijn. Naast calcium bevat sesamzaad ook vele andere mineralen, eiwitten en vetzuren (50%, waar... (SZ) 0,00 EUR (Prijs inclusief 6% BTW.)

Zonnebloempitten 1 kg Zonnige energie voor sombere dagen, prima in de shake , maar ook in zelfgebakken brood. Beetje anti-depressief. Ze zijn rijk aan vezels en onverzadigde vetzuren. Het energie gehalte van gepelde z... (ZBP) 0,00 EUR (Prijs inclusief 6% BTW.)